To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

House in Alassio

The project for this house, located on the hillside of Alassio, was developed from the idea of occupying the space of a preexisting, abandoned ruin. Replicating the volume of the previous building, a longitudinal body was added, mostly consisting of large windows.

A closed cube, perforated by merely a few openings, and a parallelepiped opening up onto the wonderful surrounding terraced scenery of olive trees, stone fences and the sea. The house is organized over two floors above ground and one underground level, contained by a stone base. The interior of the joined lounge, kitchen and dining area reaches out beyond the physical boundary of the house, becoming a springboard onto the infinity pool.

The design of the surrounding garden is of great importance to the project. Integrated into the surrounding nature, this Mediterranean garden embraced the property in a romantic style, typical for this stretch of Ligurian coast.
For further information please visit www.mygg.it.

PROJECT House in Alassio
ARCHITECTS Mygg
LOCATION Alassio (SV), Italy
YEAR 2019
LEAD ARCHITECTS Giovanni Feltrin, Gerardo Sannella, Yolanda Velasco
PHOTO Mauro Fontana, Federico Vandone