To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

A no standard Hotel

Located in Witte de Withstraat, one of Rotterdam’s liveliest and well-known streets, the CityHub is no standard hotel. Typical rooms are replaced with futuristic sleeping unit or hubs, aimed at a generation with a digital lifestyle, who make the most out of the interactive features and enjoy being connected 24/7.It is the Hubs location and concept that has provided the inspiration for the building’s new interior design. Through preserving traces of the old walls and finishes and combining them with a new material palette, the three adjacent buildings have been cleverly merged to allow each to retain their individuality.
The use of the CityHubcolour scheme creates a unique ambiance in each building which makes the visitor aware of entering a new part while moving through the interior. The intensity of the colour changes on each floor, using daylight as a guide to ensure contrast. As sunlight moves through the building, the interior colours on each floor take a lighter hue to create a distinctive, lightening colour palette as you descend floor by floor.The interior design of the new CityHub Rotterdam connects the building and its inhabitants with both the street outside and the city beyond. Its gradient colours spilling out, drawing attention to the bustling digital lobby and vibrant hangout while also giving a glimpse to private hubs and lives that lie above.
The design team at Studio Modijefsky have created an alluring addition to the energetic street vibe of Witte de Withstraat. A place where the tech savvy millennials can hang out and connect, while those on the street can peek into the CityHub world from outside.

PROJECT: CityHub
LOCATION: Rotterdam, The Netherlands
ARCHITECTS: Studio Modijefsky
YEAR: 2018
PHOTO: Maarten Willemstein

  • English
  • Italian