To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Casa Mace

The renovation of “Casa Mace” designed by Zuppelli Design Architettura, concerns the restyling of an attic located inside a farmhouse in the Brescia countryside. The project enhances in a contemporary way some characteristic elements of the house: such as the cherry wood parquet, the exposed beams of the roof and the imposing height of the rooms. The only structural intervention was the closing of the staircase body to use the existing space at its edges. On one side there is a storage room and on the other side there is a TV cabinet serving the living area. The living room is characterized by a large open space in which stands out the kitchen with island, made to measure and enriched with a top and splash guard in black Marquinia marble. The fil-rouge of black marble was then taken up again in the bathroom through the floor, the wall coverings and the shelf supporting the washbasin, as well as in the small tables designed for the living room and the bedroom, where there is also a custumized wardrobe with the interior of smoked oak and lacquered doors, that are embellisheds with leather handles.

Info zupellidesignarchitettura.com

PROJECT Casa Mace
ARCHITECT ZDA Zuppelli Design Architettura
LOCATION Orzinuvoi (BS), Italy
YEAR 2019
COLLABORATORS Giorgia Bianchi, Matteo Sturla, Ottavia Zuccotti