To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Villa Fifty-Fifty

With the design of Villa Fifty-Fifty, Studioninedots took the opportunity to push the typology of the transparent house. The clients desired a minimalist lifestyle and requested to live with nature. Studioninedots sought to investigate a rather radical translation of the view that living and outdoor functions are equally important. Avoiding the obvious locations, all functions are randomly organized as connected volumes between two horizontal planes. This resulted in a pavilion-like house that unfolds across the garden, enhancing the relation between the building and the landscape, and in a unique patchwork of connections between open and enclosed, between inside and outside.

The family spaces and the parents’ spaces are located on the ground floor; the girls have their own rooms in the tiny house in the tower which protrudes vertically through the pavilion. The design is complemented with natural and industrial materials with varying textures. Color is only applied strategically; the green of the foliage is most present. This way, the adjacent woodlands and also the industrial heritage of Strijp-R subtly echo in the design.
For further information please visit www.studioninedots.nl.

PROJECT Villa Fifty-Fifty
ARCHITECTS Studioninedots
LOCATION Eindhoven, NL
YEAR 2020
LEAD ARCHITECTS Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut and Metin van Zijl
PHOTO Frans Parthesius