To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Touguinhó 3 House

On the site, that was being used as a planting field, there were the typical granite walls, a stone pit, some fruit trees and bushes. Walls were recovered and the trees, the bushes and the stone pit were kept in their original place.

The slope of the topography of about 5 meters between the street and the top of the site defined the planning of the house in two floors, both with direct connection with the outside garden.
In the lower floor, which is half of the implantation, we have a porch that allows car parking but also other activities. From this space, we have access to the laundry, to a toilet, a storage room, the technical area and to the atrium.

On the upper floor, accessible through the stairs, three bedrooms faced south, one with dressing room and private bathroom, the other two with a shared bathroom. Both bathrooms have a private winter garden. In the posterior zone, oriented west, the office, the kitchen and the living room, which extend to the outside through the deck zone, connecting to the swimming pool area. In the East zone, the stairs and corridor with a book shelf as well as the toilet with and attached patio next to the living room.
For further information please visit raulinosilva.blogspot.com.

PROJECT Touguinhó 3 House
ARCHITECTS Raulino Silva Architect
LOCATION Touguinhó, Vila do Conde, Portugal
YEAR 2017
LEAD ARCHITECT Raulino Silva
PHOTO João Morgado – Fotografia de Arquitectura