To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Teca House

Project Teca house had the purpose of recovering a small rustic building on the Biellese hills and is based on a composite inversion intervention, which leads to outside, dematerializing it, an existing small rustic volume, giving life to a new function on the territory.

From the “roots” of an agricultural past, now of desuetude, of which, however, the signs are maintained, a contemporary artwork is born, rooted in the territory and balance with it but permeated with new possibilities.
The relationship between the past and the present and the “opera” and context is balanced without altering the dimensional equilibrium of the site and enhancing the environmental value and becoming not only cultural but also a visual reference.

The rural wall system becomes the base, the connection with the territory from which the new intervention is born, light and transparent: a structure in concrete that opens towards the landscape with two large horizontal wings and a completely openable glass layer that contains the volume.
For further information, please visit www.federicodelrosso.com.

PROJECT Teca House
ARCHITECTS Federico Delrosso Architects
LOCATION Biella, Italy
YEAR 2018
LEAD ARCHITECT Federico Delrosso
PHOTO Matteo Piazza