To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Soleterre

The Principioattivo proposal has allowed to decline and express the “serenity” of a project with a creative approach in a welcoming, functional and bright space.
The aim was to create a place where children and adolescents with cancer could find their own dimension, feeling at ease, like at home, encouraging them to improve and improve and therefore stimulating their recovery with an optimistic and proactive approach.

Principioattivo has designed in this direction the spaces, the color, the materials with coherence and harmony, according to the specific functions: two main spaces around which everything has been designed and built, the atrium and the school.
The Atrium, the main entrance space, is divided into three areas (families, teenagers and children) becoming a key element no longer used as a passage indistinctly and casually, but hosting places of intimacy for all ages in different areas.

The school now has its own dedicated space, colored and furnished in order to stimulate the creativity and imagination of those who attend it.
For further information please visit www.principioattivo.eu.

PROJECT Soleterre
ARCHITECTS Principioattivo Architecture Group
LOCATION Pavia, Italy
YEAR 2019
SUPPORTING COMPANY Diemme
PHOTO Roberto Conte