To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Maison des alliés

The Maison des alliés in Epinay was born of a singular aspiration: the clients wanted to live in a dense residential context, without seeing the pavilions that surround them. The architects’ response was equally so: they proposed a massive volume in raw concrete, whose openings and façade were designed to maintain the privacy of the inhabitants and to frame the landscape with precision.

On the ground floor, on the living room side, the space and the clients’ landscaping talents combine to give the illusion of an undergrowth; on the kitchen side, the view takes us to the Seine valley. On the second floor, the room opens onto a patio with a view of the sky. Each space is designed to allow its inhabitants to escape.

A bunker with surprising luminosity whose aspect is assumed and which answers a common sensitivity of the customers and the architects: it evokes these rounded ruins which mark out the territory and on which the nature takes again little by little its rights.
For further information please visit www.wildrabbits.fr.

PROJECT Maison des alliés
ARCHITECTS WRA-Wild Rabbits Architects
LOCATION Epinay-sur-Seine, France
YEAR 2015
LEAD ARCHITECT Vladimir Doray and Fabrice Lagarde
PHOTO Daniel Moulinet