To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Il Faro

The project consists in the restoration of the building called “Il Faro” located between the Via Aurelia and the beach in the Municipality of Bergeggi in the Province of Savona for mixed use.
The object of the intervention consists of a main prismatic body and a secondary volume adhering to the south-east elevation, reduced to a state of ruin, already gutted internally and without roofs.

The architectural solution adopted proposes the rigorous respect of the existing form and aims to maintain the sculptural dimension of the structure and the layout of the existing windows.
On the secondary volume, heavily modified over time, the project proposes light misalignments and a deep slit on the sea side is made on the connecting line between the main body and the smaller one, to create some loggias.
The entire structure is covered in every part visible in natural stone blocks of various sizes, including the covering layers, loggias and some internal ambients.

The proposed architectural solution seeks a formal and chromatic relationship with the coastal landscape to configure a new, light, contemporary identity dimension.
For further information please visit www.marcociarloassociati.it, www.studiodaniele.business.site.

PROJECT Il Faro
ARCHITECTS Marco Ciarlo Associati – Studio Daniele
LOCATION Bergeggi (SV), Italy
YEAR 2019
LEAD ARCHITECTS Marco Ciarlo, Carlo Daniele
PHOTO Aldo Amoretti