To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

House L

The construction site is located in a protected area, with an old silver fir in the centre – around it, a Lshaped building has been built, it looks like a bungalow. The volume separates itself from the surrounding commercial buildings and focuses on the green space around the old tree. The parts of the building used at daytime are positioned in the northern access level of the site.

The spatial center is arranged around a fireplace. The position is chosen in order to allow the areas be touched by the morning and afternoon sun. These rooms extend almost up to a double height. A gallery stretched in between and the sloped roof give a great spatial experience. The bedrooms are set up in a split-level organization, have a cellar and are preceded by a simple balcony which also gives access to the garden.

The building is identified by a very reduced material palette: The west and east facades are cladded in dark, vertical sawn-rough boards. This covering extends as a continuum over the inclined roof, which from north and south is perceived as a pitched roof.
For further infrmation, please visit www.plasmastudio.com.

PROJECT House L
ARCHITECTS Plasmastudio
LOCATION St. Martin, Gsies, Italy
YEAR 2018
LEAD ARCHITECTS Eva Castro, Ulla Hell, Holger Kehne, Chuan Wang, Peter Pichler, Micol Fronza
PHOTO CREDIT Michael Pezzei