To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

House in the orchard

In this project, architects wanted to fix the aspiration of a client’s hobby: to cultivate a vegetable garden, and they made it with a pure external form. This form owes its origin from the ancestral child’s drawing of a house.
The aim precedes the practice to put contemporary architecture in fragile territorial context in order to reactivate new potential relationships.

House in the orchard project contains all the energies that the clients put into this realization, with particular regards to innovative choices: the external coating (covering wall continuity) was made applying an ecological polyolefin sheet with high solar reflectance; the extremely poor structural technology usually used for greenhouses here adapted for the home; the internal floor covering is made by using anti-infiltration water resistance protective products on the prefabricated wood self-supporting panels; the modular structure created by partializing the larger project that included interior space to be used as a winter garden or a greenhouse; to lift up the whole floor reducing the impact on the landscape.
For further information please visit www.ldaimda.com.

PROJECT House in the orchard
ARCHITECTS LDA.iMdA architetti associati
LOCATION San Miniato, Pisa, Italy
YEAR 2019
PHOTO Medulla studio