To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

GB House

In response to a magical site overlooking Gordon’s Bay, this house embodies the spirit of seaside living: discreet in scale with a quiet focus and sensitive to site and neighbours and providing mystery and privacy along one of Sydney’s busiest coastlines.

Spaces open up to the view but also allow introspection too. Materials are robust and left raw. Terracotta breeze blocks veil the façade, tempering views and breezes and provide a play of dappled light to living areas below.

Above, concealed lookouts gaze over the rocky coast. At ground level where the family gathers, spaces open up to the sky and ocean and flow into a landscaped courtyard where dining is private and sheltered.

The house is designed to experience the site like you would a medieval castle, here small and often surprising details are a dominant and repetitive focus that has energised the house and its occupants.
For further information please visit www.dettorrearchitects.com.au.

PROJECT GB House
ARCHITECTS Renato D’Ettorre Architects
LOCATION Sidney, Australia
YEAR 2018
LEAD ARCHITECT Renato D’Ettorre
PHOTO Justin Alexander