To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Cottage in the vineyard

The Cottage is located in the municipality of Fontanars, on the outskirts of the village surrounded by large acreages. The project seeks the maximum environmental and landscape integration because of its border location between a zone of pine forests and the grapevine fields, being diluted practically in the vegetation. To this contributes the decision to develop the entire program in a single plant, in addition to the material chosen, which provides shade consistent with the place.

The geometry consists in mapping the line edge that defines the traditional house to extrude it after, forming an envelope under which will be developed throughout the project. That line-concept, turned into a long concrete shell that organizes the dwellings’ program and is crossed transversely by the rooms materialized as pine wood containers.

The project seeks the maximum integration landscape and environment, due to the location of the border between an area of pine forest and the fields.
For further information, please visit www.ramonesteve.com.

PROJECT Cottage in the vineyard
ARCHITECT Ramón Esteve
LOCATION Fontanars dels Aforins, Valencia, Spain
YEAR 2016
LEAD ARCHITECT Ramón Esteve
PHOTO Mariela Apollonio