To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Casa Nili

The project “Casa Nili“, developed by the firm Zuppelli Design Architettura, concerns the renovation of some areas of the existing house. Starting from the reorganization of the ground floor of the main building according to the new needs of the client, eager to have a living space and kitchen completely overlooking the inner courtyard, we then moved on to the annexation of a new volume with much more contemporary features, which defined a new porch space adjacent to the living area. The design of the outdoor environment took into consideration the large space that the house already had and the pre-existence of the barn, organizing a sequence of five spaces arranged for a total length of about 22 meters: a “wet” area covered in Teak, delimited by a septum from which the water from the shower is supplied; a 12 m long swimming pool, with an “overflow” edge, equipped with a large beach flush with water that gradually flows into the main pool; an outdoor sunbathing area, also in Teak, and finally a decorative flowerbed, to close the design composition, in which an olive tree plant has been placed. 

Info zupellidesignarchitettura.com

PROJECT Casa Nili
ARCHITECTS ZDA Zuppelli Design Architettura
LOCATION Gambara (BS), Italy
YEAR 2019
COLLABORATORS Giorgia Bianchi, Matteo Sturla, Ottavia Zuccotti
PRODUCTS Flos, Ritmonio, Olivari B. spa, IRSAP, KeraKoll Design House, Simas s.p.a.