To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Bvalve Office Building

Bvalve, Flow, Systems & Control is a company specialising in the manufacture of high quality control valves with more than twenty years of experience in this field. Accordingly, its new headquarters are intended to reflect the firm’s technological character.

The complete building is composed of three parts with different uses: offices, showroom + labs, and factory building, linked and connected by a wide courtyard. This large garden, besides serving as a hinge element, creates an outdoor space that refreshes and lights the core of the headquarters.

The office area is placed in a completely renovated building, where only the structure has been reused. A new skin has been generated with a mirroring charcoal-grey curtain wall that presents a sophisticated look.

The work space reflects the ideas of openness and neutrality. The rooms have been arranged by departments with a predominance of transparency, white colours and grey hues. The main element of the work space is a sculptural staircase in charcoal grey and green colours, the corporative colours, that dominates the area.

The research area and the showroom are placed on the other side of the courtyard, so there is a visual connection to the offices through the garden. Although there is an access from the office building through a walkway, there is also an independent access from the courtyard.

The factory building, also renovated, has a clean, neutral look. Both from the garden courtyard and the showroom, there are some windows for workers and visitors to observe the factory at work.

PROJECT Bvalve Office Building
ARCHITECT Ramon Esteve
LOCATION Museros, Valencia, Spain
YEAR 2017
PHOTO Courtesy of Ramon Esteve