To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

627 Sabal Palm Residence

A poured-in-place concrete wall serves as a boundary to a private north-facing entry garden motor court. The building is justified to the back of the lot in order to maximize the outdoor space consisting in a large pool and outdoor kitchen. Large double-story glazing connects the dining area and interior bamboo courtyard for an indoor/outdoor feel.

The home features a semi-connected kitchen with built-in appliances – for entertaining and discreet conversation zones. The ground floor master has exterior access and a unique combination bathroom-closet. The second-floor den overlooks the dining room out to the northern yard. A southern window wall balances light throughout the year, helping to provide natural illumination to every room in the house.

Hand-made rift-sawn white oak floors on bedrooms and concrete floors is featured throughout the home.
For further information, please visit www.onedbmiami.com.

PROJECT 627 Sabal Palm Residence
ARCHITECTS One Design Build
LOCATION Miami, Florida, Usa
YEAR 2019
LEAD ARCHITECT Hugo Mijares
PHOTO Fabio Ventresca