To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

Casa di campagna al Chievo

The new home has been built into a section of the barn of an agricultural court at the gates of Verona, near the river Adige. The project’s leitmotif is a spatial and material dialogue between history and modernity, and it is also characterized by the great care taken in terms of environmental sustainability. In addition to the use of technical devices and systems for efficient energy, special attention has been given to the surrounding territory and landscape in the use of materials and design choices.

Together with the building, the surrounding garden has also been redesigned; its focal element is a magnolia tree: bordered by a square black flowerbed, the tree is the protagonist of the outdoor space and perfectly dialogues with the house: the shadow of its foliage is projected at sunset on the stone façade and is visible from all rooms.

The house is set out across three floors. The ground floor, distinguished by a Vicenza stone pavement, welcomes guests into a large living area and a library with brick fireplace; the upper floors, perceived as a wooden volume hanging from the ceiling, contain the bedrooms.
For further information, please visit www.studiowok.com.

PROJECT A bookcase with a home built around it
ARCHITECTS Studio Wok
LOCATION Verona, Italy
YEAR 2020
LEAD ARCHITECTS Marcello Bondavalli, Nicola Brenna and Carlo Alberto Tagliabue
PHOTO Simone Bossi