To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

New Trasparencies

The intervention is a restoration of an attic in Turin, which final intention of the client was to obtain a unit for a B&B use. The project gives the opportunity to create an environment that accommodate future tenants and at the same time gives a moment of relaxation and peace.
The building structure in reinforced concrete becomes the central element. Close to it, a big window with spatial subdivision function, between the sleeping area and the living room, amplifies the spaces and allows a 360-degree view of the whole house.
A light.-green volume hides the bathroom and a technical volume. Thanks to the wide velux and the two new dormer windows, the environment is enriched with a light that was previously lacking. Hybridizing the existing structure, two metal beams are inserted at the place of the previous beams in reinforced concrete to increase the height from the ground and allow an easier passage. Distribution pipes of the heating further characterize the intervention, as thay freely move within the volume of the house

PROJECT Ristrutturazione appartamento
ARCHITECTS BLAArchitettura
LOCATION Torino, Italia
YEAR 2019
PHOTO Beppe Giardino

  • English
  • Italian