To provide the best possible service, we use cookies on this site. Continuing the navigation you consent to use them. Read more.

A library with a house around it

Studio wok has designed a flat in Verona measuring about 190 square metres, located near the historic centre. The house is developed along two main lines: the first crosses the whole house giving access to the rooms, the second runs along the street front looking out over the surrounding Art Nouveau buildings, typical of the neighbourhood.
In this flat, light plays a leading role and enhances the materials and colours of the wall and floor coverings, dialoguing with period furnishings, a reminder of the owners’ family history.
A 9-metre bookcase extends into the entrance hallway, changing at the corner to become a boiserie with cupboards inside. The okumè plywood characterises this large architectural element, enhancing the exposed rib in the bookcase part and the wood grain in the boiserie part.

A sequence of four windows on the avenue illuminates the living room, a large room defined by the contrast between the okumè wall covering and a green partition that hides the kitchen without completely separating the space.
The kitchen is characterised by okumè plywood panels with a small frame that creates delicate plays of light on the surface and identifies the different modules of the kitchen. The Carrara marble top is complemented by a riser with a continuous shelf, useful for placing and displaying small objects.

The master bedroom is divided into two areas by a partition that houses the wardrobes and becomes the headboard for the bed. As in the living room, the space is defined without being divided by an architectural element, which interacts with the environment on each side and is arranged differently.
The walk-in wardrobe leads to the bathroom where the shower is a marble monolith in Guatemalan green, acting as a backdrop to a simple oak block supporting the washbasin.
For more information visit www.studiowok.com.

PROJECT Apartment in Verona
LOCATION Verona, Italy
ARCHITECT studio wok
COLLABORATORS Federica Torri, Claudia Begni
CONSTRUCTOR PFM contract
COMPANIES Rabatto, CEV marmi
YEAR 2020
PHOTO Federico Villa studio